1 Mayıs 2008 Perşembe

SİMETRİ MUCİZESİ

Hesap yapıcı olarak biz yeteriz (ENBİYÂ suresi 47. ayet)

“Allâh sözün en güzelini, ikili simetrik kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, onun etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.” Zümer/23“Allâh sözün en güzelini, ikili simetrik kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, onun etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.” Zümer/23

Bir çok meal de ikizli ve uyumlu olarak tercüme edilen bu ayetin ikizliyada ikili kelimesi ile ne kasdettiğini hep merak etmişimdir. Fakat ancak şimdi görebiliyorum ki; Kuran’ ın dizilişinde ki mükemmel simetrik düzene işaret ediyor.
Akılları durduran bir mucize daha, son derece açık ve kesin. Bu mucizeyi keşfetmek için Kuran’daki sureleri ayet sayıları ve sıra numaraları açısından sınıflandırıyoruz. Örneğin;

Fatiha suresi;

Sıra no 1 / Ayet Sayısı 7Tek sayı / Tek Sayı

Yani tablomuzda Fatiha suresi Tek x Tek kısmında bulunacak.

A’raf Suresi;

Sıra no 7 / Ayet sayısı 206Öyleyse A’raf suresi Tek x Çift kısmında yer alacak tablomuzun.

Bu şekilde tablomuzu tek-tek, çift-çift, tek-çift, çift-tek olmak üzere 4 gruba ayırarak tüm ihtimalleri yazıyoruz. Sonra surelerimizi dizmeye başlıyoruz aldığı değerlere göre ve aşağıdaki gibi bir tabloya ulaşıyoruz. Büyük bir mucizeyle karşı karşıyız. 114 surenin bu şekilde dizilebileceğini bilgisayar olmadan hesaplamak hatta keşfetmek bile bugüne kadar mümkün olamamıştı.

Bu olağanüstü dizilime göre surelerin sıra no’ları ve ayet sayıları tek ve çift olarak aldığı tüm ikili değerler hesaplanarak tabloya yerleştiriliyor ve Kuran kadar komplike bir kitaptan tesadüfen çıkması imkansız olan bir sayısal simetri ile karşılaşılıyor. ( Herhangi bir matematikçiden yardım alarak olasılık hesaplaması yaptırabilirsiniz. Bu işi tesadüfen gerçekleşme ihtimali bir insana üstü üste iki ay sayısal lotodan büyük ikramiye çıkmasından bile çok daha düşük bir ihtimaldir. Kaldı ki bir verinin dikkate alınabilmesi için onda bir ihtimalin bile gerçekleşmesi büyük bir kanıt olarak kabul edilir )





SİMETRİ KENDİ İÇİNDE İNANILMAZ YENİ SİMETRİLER TEKRARLIYOR

Sıkı durun simetri mucizesi bununla bitmiyor. Ayrıca ;
Âyet Sayisi Sira Numarasindan Büyük Olan Sûreler ile Âyet Sayisi Sira Numarasindan Küçük Olan Sûreler birbirinden ayrılıyor ve aşağıdaki tablomuza yerleştiriliyor.

Bu sefer hem Ayet sayısı sıra numarasından büyük olan surelerin tablosunda hem de Sıra numarası Ayet Sayısından büyük olan surelerin tablosunda simetriler çıkıyor. Yani gerçekleşmesi çok zor 3 ayrı mucize arka arkaya kendini göstererek ihtimalleri sonsuza yaklaştırıyor. Sadece bu mucize dahi tek başına başka bir mucizeye ihtiyaç duymadan Kuran’ın, matematiği yaratıp kainata entegre eden muhteşem akıl tarafından Hz Muhammed Sav’ye vahyedilmiş olduğunun açık kanıtıdır.



Ayrıca surelerin ayet sayıları ve sıra no’ları ikisi birden tek veya çift olanları türdeş, biri tek biri çift olanları türdeş olamayan süreler olarak sınıflandırırsak başka bir simetriye daha ulaşırız.


Ayrıca bu 57 sayısını Kuran ı yarısından ikiye böldüğünüzde 27 ve 28 sayısından oluşan bi simetri daha ile karşılaşıyorsunuz.


Şimdi çok açık bir mucize daha; Sıra no ile ayet sayılarını topluyoruz tek olanları bir kümeye alıyoruz. Çift olanları başka bir kümeye. Her iki kümede 57 eleman var ( simetri ). Sonra Her kümedeki elemanları topluyoruz. Birisi Kuran’ki sure numaralarının toplamına öteki ayet numaralarının toplamına eşit oluyor. Aşağıdaki tabloları inceleyiniz.
SURE SAYISI İLE AYET SAYISI TOPLAMI TEK OLAN SURELER KÜMESİ


Kuran da sadece bu şekilde değil Asal Sayılar, 2 ye 3’e bölünebilme kuralları, Asal çarpanlar, mükemmel sayılar ve zengin sayılar gibi pek çok dalda simetrik yansımalar oluşturmaktadır. Bu akıl almaz bir geometrik dizilimdir. Hz Muhammed bir olay olduğunda hiç düşünmeksizin birden vahy gelip kendinden geçiyor, terler boşanıp diz çöküyordu. Matematiksel bir hesap yapmasına hemde böyle muazzam bir dizilimi bir araya hem de muhteşem bir edebi usluğla getirmesine imkan yoktu. Bırakın bu dizilimi çok daha basit bir simetrik dizilim tablosunu bile onlarca matematikçe aylarca uğraşarak çıkaramazlar. Çünkü bir simetriyi kurarken diğer bir değişkene göre kurulan simetriyi bozarsınız. İç içe geçmş ve hepsinde tek bir simge görünen aynalarda ki görüntüler gibi Kuran’ın her mucizesi bu sözlerin Allah’ın sözleri olduğunu anlatır. Tüm insanlığa meydan okur,” Bu benzeri oluşturulamayacak, Allah’ın katından inmiş bir kitaptır”

Ayrıntılı bilgi edinmek ve simetrilerle ilgili diğer mucizeleri öğrenmek için Halis AYDEMIR’in “İkili Simetrik Kitap 1” adlı eserini inceleyebilirsiniz.


Tanıtım Filmi ve Sosyal Medya Yönetimi için doğru Reklam Ajansı "Sosyal Ajansım"

REKLAM AJANSI
http://www.sosyalajansim.com

Altın oran, kabe, Kutsal Gizemler gibi eserleriyle uluslararası üne sahip olan yönetmen Erdem Çetinkaya'nın sahibi olduğu Mivafilm ve SosyalAjansim sizin için mükemmel bir tanıtım stratejisi oluşturabilir.

REFERANSLARIMIZ

T.C. Milli Savunma Bakanlığı – TAI – TUSAŞ (Atak Helikopterleri)
T.C. Milli Kütüphane (Tanıtım Filmleri ve Kurumsal Kimlik…)
Ankara Yıldırım Beyazıt Devlet Üniversitesi Tanıtım Filmleri
Kanal İstanbul Projesi 2012 Tanıtımı – İnanlar İnşaat
Wild Dragon Energy Drink – Avusturya
Xibe Energy Drink – Almanya
ŞikayetVar .com / Termikel/ Atv / TRT ve daha niceleri
Dünyanın en çok izlenen İslam Belgeseli (Kutsal Gizemler I ve II)
ERIC ROBERTS-Sinema Filmi-Özel Efektleri(Westbrick Murders)
Kozmik Sır – Bilim Kurgu Sinema (Başlıyor) ve çok daha fazlası…

Hiç yorum yok: