1 Mayıs 2008 Perşembe

Ayla ilgili bilgiler ve Ay’a çıkış Kuran'da

A ) AY'IN YÖRÜNGESİ

Ay için de birtakım yörüngeler tayin ettik. Nihayet o, eğri hurma dalı gibi olur da geri döner. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler
(Yasin Suresi, 39-40 )

Ay'ın yörüngesi diğer gezegenlerin uyduları gibi düzgün bir yörüngede ilerlemez. Ay, yörüngesinde seyrederken Dünya'nın bazen önüne bazen arkasına geçer. Aynı zamanda Dünya'yla birlikte Güneş'in etrafında da döndüğünden, uzayda sürekli "S" harfi benzeri bir yörünge çizer. Ay'ın uzaydaki bu yörüngesinin şekli, Kuran'da "eski bir hurma dalı gibi döndü (döner)" ifadesiyle tarif edildiği gibi, kurumuş hurma ağacı dalının eğriliğine oldukça benzemektedir. Nitekim ayette geçen "urcun" kelimesinin anlamı, kuruyup incelmiş, bükülmüş hurma dalıdır ve hurma ağacının meyveleri toplandıktan sonra, salkımdan geriye kalan kısmı ifade etmek için kullanılır. Ayrıca bu salkım dalının "eski" ifadesiyle tasvir edilmesi de son derece hikmetlidir, çünkü hurma dalının eskisi daha ince ve daha eğridir.


Kuşkusuz ki 1400 sene evvel Ay'ın yörüngesi hakkında bilgi sahibi olmak mümkün değildi. Günümüz teknolojisi ve bilgi birikimi ile tespit edilebilen bu helezonik yörüngenin, Kuran'da böylesine kusursuz bir benzetme ile bildirilmesi, Kuran'ın bir başka bilimsel mucizesidir.
Gökteki gezegen olarak “Ay (Kamer)” kelimesi, tüm türevleriyle Kuran’da tam 27 defa geçmektedir. Bu sayı, Ay’ın Dünya etrafındaki eliptik turuna eşittir.

B ) GÜNEŞ İLE AYIN GÖKLERDEKİ YARIŞI VE MUHTEŞEM KURAN MUCİZESİ

Ayrıca ayette Güneşin Ay’a yetişemeyeceği belirtiliyor. Bu meseleye ilk anda bir anlam veremesek de bir astronomi kitabında yazan şu bilgi olayı aydınlattı da biz güneşle ay arasında gökte süregelen hız yarışı öğrenmiş olduk.

"Ay'ın ve Güneş'in, gökyüzünü bir yarış yolu üzerindeki iki otomobile benzer şekilde. farklı hızlarla dolandıklarını farzediyoruz. Gökyüzünde ikisinin beraber bulundukları andan ( güneş tutulması ) başlayarak, Ay'ın Güneş'e tekrar yetişmesi için geçen zamanı sinodal (görünen) periyotla tanımlamış oluyoruz. Ay, hızlı hareket e-den otomobi'e tekabül etmektedir. Her gün Güneş yaklaşık olarak 1° (derece) ve Ay da yaklaşık olarak 13° (derece) kadar doğuya doğru hareket ettiğinden Ay’ın bir günde Güneş'e göre 12 (derece) ilerlediğini görüyoruz.


Yasin suresi Arapça Metin

39.
وَالْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّى عَادَ كَالْعُرْجُونِ الْقَدِيمِ

40. لَا الشَّمْسُ يَنْبَغِي لَهَا أَنْ تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ

Çeviri

39. Ay için de birtakım yörüngeler tayin ettik. Nihayet o, eğri hurma dalı gibi olur da geri döner.
40. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler

Türkçe okunuşu

39.
Vel kamera kaddernahü menazile hatta ade kel urcunil kadiym
40.
Leşşemsü yembeğıy leha en tüdrikel kamera velel leylü sabikun nehar ve küllün fı felekiy yesbehun


Şimdi tesadüfe asla imkan vermeyecek şekilde Kurandaki bu ayetlerin nasıl ay ve güneşin gökteki hareketinde ki 1 ve 13 derecesinin Kuran’a işlendiğine şahit olacaksınız. Bir istatistikçi yada matematikçiden olasılık hesaplaması konusunda yardım alabilirsiniz. Bunun bir karşısında sonsuza yakınsayan bir sayı olduğunu söyleyecektir.

Her gün Güneş yaklaşık olarak 1 derece ve Ay da yaklaşık olarak 13 derece kadar doğuya doğru hareket ettiğinden...


"el-Kamer": Ay.

Kamer"den itibaren ibare sonuna kadar olan hece sayısı tam 13.

"El-Kamer"den sonra âyet sonuna kadar, "el-Kamer"in harfleri 13 defa geçiyor.1*
Âyette "el-Kamer"e kadar, "el-Kamer"in harfleri 13 defa geçiyor.'5

"El-Kamer"den sonra âyet sonuna kadar kullanılan harf çeşidi 13.

39. âyetteki bir önceki "el-Kamer"den sonra 40. âyetteki "el-Kamer"e kadar olan kelime sayısı 13.

"Eş-şems"den sonra "el-Kamer"e kadar kullanılan harf çeşidi 13.'7

Ayette "el-Kamer"e kadar olan nokta sayısı 13.

Âyette "el-Kamer"e gelinceye kadar olan noktasız harf sayısı 13.18

"Ay'ın bir günde Güneş e göre 12 derece ilerlediğini görüyoruz."
Âyette "el-Kamer"e, aynı zamanda "Kamer"e gelinceye ka­dar olan hece sayısı tam 12.

Âyette el-Kamer"e kadar, "el-Kamer"in harfleri 12 defa geçiyor."

"El-Kamer"denf aynı zamanda "Kamer"den itibaren ibare sonuna kadar kullanılan harf çeşidi 12."

"Kamer"den itibaren ibare sonuna kadar olan hece sayısı 12

39 âyettekj bir önceki "el-Kamer" ile bu "el-Kamer" arasındaki kelime sayısı 12

"Kamer"den itibaren ibare sonuna kadar olan hece sayısı 12.

39. âyetteki bir önceki "el-Kamer" ile bu"el-Kamer" arasındaki kelime sayısı 12.

"Kamer"den sonra âyet sonuna kadar olan nokta sayısı 12.

Ayette "Kamer" e gelinceye kadar, "Kamer"e âit harflerin ebcedi değeri 12 (Cümel-i Asgar).::

"Eş-Şems"den sonra ,"el-Kamer'e kadar olan hece sayısı tam 12.


Kamer'in ebcedî değeri 22 (Cumel-ı Asgar)
"Şems"in ebcedî değeri 10 (Cümel-i Asgar)
Fark 12

EBCED : Araplar 6. yy da rakam yerine harflere belli sayı değerleri vererek işlem yapardı. Buna da genel olarak ebced hesabı deniyor. 9. yy da başka kültürlerden etkilenerek matematiksel işlemlerde rakam kullanmaya başladılar.
Güneş ve Ay'ın hızları arasındaki fark ile Şems ve Kamer Ay kelimelirinin ebcedî degerleri arasındaki fark aynı olup 12'dir.

( Kuran’ın orjinali Arapça’dır.Tüm dünyada tek ve değiştirilmemiş bir kitaptır. İncelemelerinizi arapça alfabe üzerinde soldan sağa doğru okuyarak yapınız )


AY'A GİDİŞ
Dolunay olmuş aya, Ki sizler binip binip gececeksiniz elbette tabakadan tabakaya. Böyleyken onlar acaba neden iman etmezler?Velkameri izetteseka. Leterkebunne tabekan 'an tabekin. Femalehum la yu'minune.
( İnşikak 18,19,20 ayetleri )

Allah İnşikak ( Göğün yarılmasından söz ettiği için bu adı almıştır ) Suresinde geceye ve aya and içmekte ve tabakadan tabakaya binerek yükselip belirtilen yöne doğru gideceğimizi gelecek zaman kipiyle haber vermiştir. Her zaman ki gibi islam mütefekkirleri bu ayetleri manevi yükseliş ve sembolik anlatımlar olarak anlamış ve “haşa Kur’an da insanın göğün tabakalarını aşıp görün karanlığına ve Ay’a yükseleceğini söyleyecek değil ya demişlerdir. Halbu ki manevi yükseliş islamdan öncede vardı. Ama bu ayetlerde gelecekte olacak bir olayı anlatırcasına arapçadaki gelecek zaman fil kipleri kullanılmıştır.
Peki ayetteki tabekan 'an tabekin ifadesinde anlatılanın gökler olmasının başka kanıtları var mıdır ?
Üstünüzde de yedi tabaka (yedi gök) yarattık. Biz yaratmadan gâfil değiliz. (MÜ'MİNÛN suresi 17. ayet)'Görmediniz mi Allâh nasıl yedi göğü birbiri üstünde tabaka tabaka yarattı?' (NÛH suresi 15. ayet)Kuran da göklerden bahsedilen daha pek çok ayette tabaka tabaka yaratılışından bahseder. Ayrıca yanlış anlaşılmasın, karıştırılmasın başka bir ay ile diye gökyüzünde apaçık görünen parlak, tastamam aya gökteki tabakaları aşarak geçip gideceksiniz gibi bir anlam çıkmaktadır. Hala aklınızda soru işareti mi var. Öyleyse matematiksel olarak bu ayetin Ay’a çıkışı anlattığı hatta birkaç kesin matematiksel yolla Ay’a çıkış tarihini haver verdiğine de bakalım.

AY’A ÇIKIŞ
Yaklaştı saat ve yarıldı Ay.
54Kamer Suresi 1
Kuran'da Ay'a gidilmesi ile ilgili ikinci bir işaret daha vardır. O da yukarıda alıntıladığımız ayettedir. Bu işareti daha iyi anlamak için "yarıldı" diye tercüme ettiğimiz "şakka" kelimesini incelemek yerinde olacaktır. "Şakka" kelimesi Arapça'da "ikiye ayrılma" anlamının yanında "toprağın kazılması, sürülmesi" gibi anlamlara da gelmektedir.
25 Suyu akıttıkça akıttık.
26 Sonra yeri yardıkça yardık.
80 Abese Suresi

İncelediğimiz 54 Kamer Suresi 1. ayetten Kuran'ın sonuna kadar 1389 ayet geçmesi çok ilginçtir. çünkü Ay'a gidiş hicri takvime göre 1389 yılında gerçekleşmiştir. Bunun dışında Ay'dan Apollo11'in kalkış anı da ilginçtir. Bu an 1.54.01 (E.D.T)'dir. Bu bölümde alıntıladığımız Kamer suresi 54. suredir. Bu surenin 1. ayetinde bahsettiğimiz ifade geçmektedir (Yani 541). Uzay'da zamanın nasıl hesaplandığını ve bu zamanın doğruluğunu anlamak için Nasa'nın www.nasm.edu/apollo/AS11/a11facts.htm internet adresine bakabilirsiniz. (Kuran'daki matematiksel verileri değerlendirdiğimiz kitabın ikinci kısmında Kuran'daki matematiksel kodun ve matematiksel uyumların tesadüfen oluşmasının imkansız olduğunu göreceğiz.)

Ayrıca aya çıkış tarihi olan 20.07.1969 islami hicri takvimde 5.5.1389 a denk gelmektedir. Kamer suresinde 55 ayet vardır. Kamer suresi 1.ayet ( Ayın yarılışını anlatan ayet ) Kuranın sonuna kadar 1389 ayet bulunmaktadır. Tüm bunların tesadüf olması milyarda bir bile değildir. Acaba kazanma şansı 3 te bir olan kumardan bile korkup kaçanlar. Milyarda bir ihtimallere karşı hala Kuran’ın uydurulmuş sözler olduğunu iddiaya devam mı edecekler. Halbu ki bu kumarın sonunda sonsuz cehenneme düşme ve cenneti kaybetme tehlikesi var ve asla ikinci bir şans ile telafi etmek mümkün değil. Çünkü bizleri hiç hak etmediğimiz halde dikkate alıp delillerini sunan ve kendine davet eden Allah’ı haşa hiçe sayıp kovmuş gibi olacağız.

Hiç yorum yok: