1 Mayıs 2008 Perşembe

KURAN DA NEDEN MUCİZELER VAR VE BUNLAR NEYİ GÖSTERİR?

Mucize kelimesi halk arasında meydana gelmesi çok zor olan olayları anlatırken kullanılmaktadır. Fakat dini literatürdeki karşılığı; Kainatı yaratan ve yöneten üstün gücün bir kulunu seçip elçi olarak gönderdiğinde hitap ettiği toplumun, elçinin yetkisinin gerçekliğine ikna olmaları ve doğru yola dönmeleri için ancak kainatı yaratan kudretin yapabileceği kadar muazzam olaylar gerçekleştirmesidir.

Kainatın sahibinin insanlara gönderdiği elçilerine halkın tereddüt etmeden inanması ve uyması için elçilerine göstermesini emrettiği gerçekleşmesi başka şekilde mümkün olamayacak olaylardır. Öyle ki Allah tan başka hiçbir güç bunu yapamayacak olsun ki o elçinin Allah tarafından gönderilmiş olduğu kesin olarak anlaşılsın. Örneğin Hz Musa’nın denizi Asasını vurarak yarması, Hz İsa’nın ölüleri diriltmesi ve Hz Muhammed’in bir gece Kudüs’e ışınlanması ardından göğe yükselmesi ve daha birçokları gibi…

İnsanlarda mucize görmek istemekle kendilerince haklıdırlar. Çünkü bir gün birisi yolunuzu kesip “ben Allah’ın gönderdiği bir elçiyim” diyebilir. Yada kendine başka vasıflar atayıp menfaat elde etmeye çalışabilir. Sözleri doğru bile olsa bize bilgi eksikliğimizden dolayı yanlış gelebilir. O zaman araştırmamız gereklidir; mucizeleri görülmüş mü, biz gördük mü, ne kadar menfaat peşinde, kral olmaya mı çalışıyor? Bunları araştırmamız gereklidir.

Hakikatte her şey Allah ın gücünü gösteren bir mucize olsa da; her hücresinde milyonlarca kimi uzay aracına kimi hayvanlara kimi canavara bezeyen sayısız canlılar olan yürüyen bir dünya misali insan gibi ve tüm bu kainat sanki keskin bir çığlıkla Allah’ın ismini hayranlık ve heyecan içinde haykırıyor. Peygamberin gösterdikleri ise Allah’ın yaratmasını insan aracılığı ile ortaya çıkarması yönüyle ayrı bir nitelik taşımakta ve ispat amacı gütmektedir.

Kuran’da ki aynı bir karbon molekülü, bal peteği yada kar kristali gibi matematiksel bir dizilim ve kainatın bilinmeyen ve çoğu ancak yeni keşfedilmiş gizemlerinden haberler vardır. Bu yönüyle Allah’ın yaratışına ayna tutmakta ve içindeki mucizelerin hem çokluğu hem de sonsuza kadar görünür olması yönüyle Allah’ın insanlara peygamberi aracılığı ile gösterdiği en büyük mucizedir.


Kuran’ı ve mucizelerini görmek büyük bir şeref ve aynı zamanda sorumluluktur. Çünkü Kızıl denizin yarılmasından ve ölülerin dirilmesinden daha büyük bir mucizeye şahit olacaksınız. Artık hakiki bir Müslüman oluruz, inandım derken yalan söylemeyiz ve inancının gereklerini yerine getirmeyen biri olmaktan vazgeçeriz değil mi

Tanıtım Filmi ve Sosyal Medya Yönetimi için doğru Reklam Ajansı "Sosyal Ajansım"

REKLAM AJANSI
http://www.sosyalajansim.com

Altın oran, kabe, Kutsal Gizemler gibi eserleriyle uluslararası üne sahip olan yönetmen Erdem Çetinkaya'nın sahibi olduğu Mivafilm ve SosyalAjansim sizin için mükemmel bir tanıtım stratejisi oluşturabilir.

REFERANSLARIMIZ

T.C. Milli Savunma Bakanlığı – TAI – TUSAŞ (Atak Helikopterleri)
T.C. Milli Kütüphane (Tanıtım Filmleri ve Kurumsal Kimlik…)
Ankara Yıldırım Beyazıt Devlet Üniversitesi Tanıtım Filmleri
Kanal İstanbul Projesi 2012 Tanıtımı – İnanlar İnşaat
Wild Dragon Energy Drink – Avusturya
Xibe Energy Drink – Almanya
ŞikayetVar .com / Termikel/ Atv / TRT ve daha niceleri
Dünyanın en çok izlenen İslam Belgeseli (Kutsal Gizemler I ve II)
ERIC ROBERTS-Sinema Filmi-Özel Efektleri(Westbrick Murders)
Kozmik Sır – Bilim Kurgu Sinema (Başlıyor) ve çok daha fazlası…

Hiç yorum yok: