1 Mayıs 2008 Perşembe

DİŞİ HAYVANLARIN HABERLERİ

DİŞİ ÖRÜMCEĞİN EVİ

Örümcek ağını dişi örümcek örüyordu. Bu haber bilmsel keşfin yapıldığı yıl olan 1984 yılında Alman Kosmos Dergisi Şubat sayısında açıklandı. Çok yakın bir geçmişe kadar örümceklerin hayatı, cinsiyeti ve sosyal yaşamlarını tetkik edebilecek mikroskoplar ve bilimsel araştırmalar yapılamamıştı.

Allah’tan başka dostlar edinenlerin örneği, kendisine ev edinen dişi örümceğin örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en güvensizi dişi örümceğin evidir. bir bilselerdi! (29 Ankebut Suresi, 41)
Burada da görüldüğü gibi en güvensiz ev dişi örümceğin evidir. Böyle bir detayın verilmesinin nedeni dişi örümceğin evinin gerçekten kendi türü için hatta kendi erkeği için bile güvensiz olmasıdır.Örümceğin evi aynı zamanda avlanma alanıdır. Buraya yanlışlıkla gelen diğer böcekler av olurlar. Aynı zamanda dişi örümcek kendisini döllemeye gelen erkeğini de, dölleme işleminden sonra yer. Dişi örümcek kendi erkeğine karşı bile bu kadar acımasızdır. Bunun için Allah dişi örümceğin evinin en güvensiz ev olduğunu ayette söylemiştir.

Kuran ağ yapan örümceğin dişi olduğunu, nasıl güvenilmez olduğunu öz ve dosdoğru bir şekilde anlatmıştır. Halbu ki Arapların ne örümcekğin cinsiyetini bilmesi ne de en güvensiz ( eşler için bile ) olduğunu saptamasına imkan yoktu. Sadece bu değil verdiği tüm ayrıntılarda dosdoğru çıkan Kuran ‘ın eğer tek bir hatası olsa yıkılacaktı. Ama verdiği hiçbir örnekte en küçük bir yanlışlık bulunamamıştır.

YÖNETİM DİŞİ KARINCADA
Karınca vadisine geldiklerinde, bir dişi karınca dedi ki: “Ey karınca topluluğu, kendi yuvalarınıza girin…”
27 Neml Suresi 18
Karıncalarda da erkekler ana kraliçe karıncayı döllemekle yükümlüdür sadece.Onun dışında dışarıda işçilik,savunma gibi görevleri yoktur.
Kısır olan dişi karıncalar ise bu işleri yaparlar.Ve yukarıdaki ayetteki gibi bir olayda “alarmı” veren karıncalar dişi olanlarıdır.Bu emri kraliçe karınca da vermiş olsa,yine sonuçta dişi bir karınca vermiş olacaktır.Bu ayetten karıncaların yönetim işinin dişi karıncaya ait olduğu da ortay açıkıyor.


KAN EMEN DİŞİ SİVRİSİNEKLER
Şüphesiz Allah bir dişi sivrisineği de, onun üstündekini de örnek vermekten çekinmez. Böyle bir durumda inananlar bunun Efendilerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler. İnkar edenler ise “Allah bu örnekle neyi amaçlamış?” derler. O bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da doğruya iletir. O bununla sadece sapkınları saptırır.
2 Bakara Suresi 26
Burada da “dişi” sivrisineğe vurgu var. Çünkü kan emen ,dikkat çekici sivrisinekler dişi olanlardır. Etrafımızda gördüğümüz ve bizi rahatsız edip duran bu hayvanların dişi olduğunu Arapların bilmesine imkan yoktu. Hatta mantıklı tahmin yapmaya çalışan bir insan tarafından Kuran’a yazılmış olsaydı tüm anlatılan bu hayvanların erkek olması gerektiğini düşünecekti. Çünkü hayvan topluluklarının hemen hemen tamamında ve eşler arasında erkek iri ve lider olandı. Kuran zamanın daki filozof ve düşünürler, bilmadamları tarafından saçma bulunan ve reddedilen pek çok bilgiyi açıklamaktan çekinmemiş ancak bilimin gelişmesi ile bu mucizeler karşısında insanlık eğilmeye başlamıştır.

DİŞİ BAL ARISI ÇİÇEKLER ARASINDA

Rabbin dişi bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. - Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69)

Arapça da bir işi erkek yapıyorsa farklı dişi yapıyorsa farklı bir ek alır fiiller. Bu şekilde o fiili hangi cinsiyete sahip bir canlı yapıyor hemen anlaşılabilir. Kuran bizlere “ev yapma ( petek yapımı ) , dağlarda uçup çiçek aramak, bal yapmak gibi tüm görevlerin dişi arıya vahyedildiğini söylüyor. Peki erkek arılar ne yapıyor? Erkek arıların kovan içindeki tek fonksiyonları kraliçe arıyı döllemektir. Çiftleşme organları dışında diğer arılarda bulunan özelliklerin hemen hemen hiçbirine sahip olmadıkları için erkek arıların kraliçe arıyı döllemekten başka bir iş yapmaları da mümkün değildir.

Arıların yaşamı ve cinsiyetleri ile ilgili bilgiler yakın bir zamana kadar karanlıktaydı. Hatta genel bilimsel veriler ve kitaplarda bal toplayan içşçi arıların erkek olduğu görüşü ağırlıktaydı. Kuran ise ancak gerçeği söylüyordu, bize bazen bilgisizliğimizden ötürü ters gelse bile.

Hiç yorum yok: